۲ مطلب در آذر ۱۳۹۷ ثبت شده است

انواع خوشبو کننده ها و تفاوت های آن ها

اغلب اوقات هنگام خرید یک محصول خوشبو کننده کلماتی مانند: خوشبو کننده گازی، خوشبو کننده اتوماتیک، خوشبو کننده ارزان، خوشبو کننده ژلی و… به گوشمان خورده است. اما سوال اینجاست که آیا هر محصول خوشبو کننده ای مناسب است؟ آیا نیاز ما را در حوزه ی معطر سازی هوا به شیوه ای سالم می تواند برطرف سازد؟ در این مقاله به معرفی انواع خوشبو کننده ها و تفاوت های آنها می پردازیم.

 

در حوزه ی محصولات تلطیف هوا سه دسته کلی وجود دارد:

  • خوشبو کننده های گازی که معمولا دستگاه اتوماتیک هم دارند.

  • خوشبو کننده های مایع که به صورت دستی اسپری می شوند.

  • خوشبو کننده های جامد و ژلی.

 

اما در این بین، رایج ترین نوع خوشبو کننده ها، خوشبو کننده های گازی هستند. در جنگ جهانی دوم برای اولین بار مکانیسم مایع تحت فشار ابداع شد. در آن زمان برای فراری دادن حشرات، سم را تحت فشار داخل قوطی ها پر می کردند تا حمل و استفاده از آن ها در شرایط جنگی راحت تر باشد.

بعدا این ایده مطرح شد که میتوان از این مکانیسم برای آزاد سازی رایحه هم استفاده کرد. در دهه ی ۷۰ میلادی به دلیل مضراتی که این خوشبو کننده ها برای محیط زیست، لایه ازون و انسان داشتند؛ استفاده ی از آن ها طبق قوانین بهداشتی ممنوع شد و به جای استفاده از گازهای مضر از گازهایی مانند پروپان و بوتان در آن ها استفاده شد. البته خود این گاز ها هم برای گرمایش کره زمین و هم برای انسان های حساس مضر هستند.

 

مضرات خوشبو کننده های گازی:

  • خوشبو کننده های گازی چون در حالت گازی هستند، ابتدا جریان هوا آن ها را جابجا می کند. یعنی خیلی سریع از محیط خارج می شوند. مثلا تهویه سرویس ها خیلی سریع آن ها را مکش کرده و به بیرون انتقال می دهد. به همین دلیل مجبور به استفاده از دستگاه اتوماتیک هستند که هر چند دقیقه یکبار آن ها را در فضا پخش کند.
  • این اسپری ها در جایی که بوی بد وجود داشته باشد، بوها را با هم مخلوط می کنند. یعنی عملا فضا را سنگین تر می کنند.
  • این اسپری ها به دلیل اینکه در ساختارشان از موادی مانند پروپان و بوتان و گازهای مشابه استفاده می شود، هم برای بدن انسان و سیستم تنفسی و هم برای محیط زیست مضر هستند. معمولا افراد حساس خیلی سریع به این گاز ها واکنش داده و سردرد می شوند. علامت آتش زا بودن پشت قوطی این محصولات، به دلیل وجود همین مواد است.

 

خوشبو کننده های مایع نیز اولا صرفا خوشبو کننده هستند و بحث خنثی کنندگی را ندارند. ثانیا اینکه عطر استفاده شده در ساخت آن ها عموما عطرهای صنعتی است. خوشبو کننده های مایع بسته به نوع امولسیفایر های بکار رفته در ساخت شان می توانند حساسیت زا باشند یا نباشند؛ که این بستگی به فرمولاسیون و کیفیت مواد سازنده آن ها دارد. عطرهای صنعتی بوی خوبی دارند اما مشخص نیست این بوی خوب دقیقا بوی چیست! این عطرها یا ترکیبات آروماتیک هستند یا بیس اتیل استات دارند.

 

خوشبو کننده های جامد نیز به دلیل محدودیت در میزان استفاده و آزاد سازی رایحه توفیق چندانی در بازار پیدا نکرده اند.

 

اما در مورد خوشبو کننده های عطرینه این نکته را یاد آور می شویم که عطرینه صرفا خوشبو کننده نیست؛ بلکه یک محلول چند منظوره است. یعنی با محصولاتی که به عنوان خوشبو کننده، چه گازی و چه مایع، وجود دارد متفاوت است و تفاوت آن در خنثی کنندگی بوهای نا مطبوع و ضد عفونی کردن سطوح است. از همین امروز عادت کنید از واژه ی محلول چند منظوره بجای خوشبو کننده استفاده کنید. خاصیت خنثی کنندگی عطرینه موجب می شود تا بو ها با هم مخلوط نشوند. اسپری خوشبو کننده هوا عطرینه، بوی سیگار، سرویس بهداشتی، غذا، حیوانات خانگی و بوهایی از این قبیل را که عموما بعنوان بوهای ارگانیک شناخته می شوند، به راحتی خنثی می کند. ضمن این که از لحاظ سلامت، سالم ترین محصول در حوزه ی تلطیف هوا به شمار می رود. 

  • ۰
  • نظرات [ ۰ ]
    • مصطفی حیدری
    • شنبه ۱۰ آذر ۹۷
    • ۲۰:۱۵

    نجات انسانیت، آرزوی هر اندیشمند آزادی خواه است

    آفرینش ز مستی خلقت انسان، تصویری غرور انگیز مصور ساخته، نشانه ای که در بازتاب نگاه آرامش بخش عشق، حضور این لعبت خاکی را فریاد می زند و این حقیقت با شکوفایی نشانه های انسانیت، به مرحله ظهور می رسد. آنجا که تصویر روشنی از عشق در نگاه جستجوگر انسان، غوغایی وصف ناپذیر به وجود می آورد، حسی ورای نشانه های ابهام برانگیزی که گه گاه ز تردید، بستری از حقیقت می سازد و این تندیس عشق است که بر پیکره خاکی انسان، تجلی نور و معرفت را به یادگار می گذارد تا نجات انسانیت، امروز برگی از دفتر خاطرات عشق را رقم بزند.

      

    آمد ز نشانه های حیرت، شر و شور

    رؤیای حقیقتی که گردیده چو نور

    این نور ز مستیش خبر آرد و بس

    چون نور بُوَد به جان  و دل رمز عبور

      

    انسان مخلوقی حیرت انگیز است که در مسیر کمال گام نهاده، اما آنچه این بنده خاکسار را به رمز عبور نزدیک می سازد، گرایش به حقیقت است. همان حس لطیفی که با حلول روح از جانب معشوق در وجود خاکیش به ودیعه نهاده شده و بارها او را درگیر این احساس شیرین ساخته. می خواهد از این همه تردید رها شود، چون می داند که نجات انسانیت درگرو دریافت این حقیقت شیرین است، پس پا در مسیری نامعلوم می نهد و از هر نشانه برای درک و دریافت راز و رمز خلقتش بهره می برد تا زین غوغای عاشقانه، حقیقت را در نگاهی شیرین دریابد.

     

  • ۰
  • نظرات [ ۰ ]
    • مصطفی حیدری
    • شنبه ۳ آذر ۹۷
    • ۰۸:۵۴
    کوچینگ راه اندازی کسب و کار خانگی و ارائه آموزشهای لازم برای راه اندازی کسب و کار بازاریابی شبکه ای
    موضوعات